Parhaat pelipaikat Suomessa

Ilma-aseet tulevat luvanvaraisiksi. Ampuma-aseiden lupaprosessiin on ehdotettu muutoksia. Uudistusten tarkoituksena on nopeuttaa ja sujuvoittaa lupaprosessin kulkua ja vähentää henkilökohtaisen asioinnin tarvetta. Sähköisen menettelyn lisäksi, perinteinen malli tulee kuitenkin säilymään eli halutessaan voi asioida myös paikanpäällä poliisilaitoksella. Uudistukseen kuuluu, ettei luvanhakijan tarvitse enää jättää hakemusta kotikuntaan vaan lupahakemuksen voi jättää haluamalleen poliisilaitokselle. Perusteet aseluvan myöntämiselle eivät tule jatkossakaan muuttumaan, mutta soveltuvuustestistä luovuttaneen kuitenkin kokonaan. Soveltuvuustestistä luovutaan, koska testin tulokselle ei ole ollut näkyvää merkitystä lupapäätöksiin. Uudistus tuonee myös asekeräilijät lupavalvonnan piiriin, keräilijän tulee jatkossa hakea aina aselupaa hankkimilleen ampuma-aseille, ilma-aseille ja kaikille aseen osille. Tutustu kauttamme asiaan enemmän ja löydä parhaat pelipaikat Suomessa.

Ampumaharrastus parantaa kehonhallintaa ja keskittymiskykyä

Ampumaharrastus on viime vuosina lisännyt suosiotaan Suomessa, harrastajien tietoisuuteen on tullut myös uusia ilma-aselajeja. Maailmalla suosittuja ovat olleet pitkään Airsoft muovikuula-aseilla pelattavat maastopelit ja paintti, jossa pelataan maastossa värikuula-aseita käyttäen. Ampumaharrastus parantaa kehonhallintaasi eikä ole harrastuksena kallis. Aloittaaksesi ampumaharrastuksen sinä et tarvitse kalliita vaatteita, vaan asuksesi käy tavallinen collegeasu. Et tarvitse myöskään omaa asetta, vaan ampumaseura lainaa aseen uusille harrastajille. Kuulosuojaimet on kuitenkin hyvä hankkia heti alussa, koska ne vaimentavat ääntä tehokkaasti ja sinun on helpompi keskittyä harrastukseesi. Ajatukset pitää suunnata parhaillaan menossa olevaan hetkeen ja sulkemaan muu maailma kaiken ulkopuolelle. Ampumaradalla kannattaa muistaa myös, että ampumassa käydään omaksi ilokseen ja kehittyäkseen harrastuksen parissa. Tosiasia on kuitenkin, että sotapelien pelaaminen ei miellytä kaikkia koskaan, vaikka turvallisuuteen kiinnitetäänkin pelissä erityistä huomiota.

Tutustu ampumaharrastukseen netissä

Internetin kautta voit tutustua ampumaharrastukseen laajemmin. Meiltä löytyy tietoa ilmakivääriammunnasta, ilma-aseammunnasta, ilmakivääritauluista ja ampumaharrastukseen vaadittavista luvista. Tiesitkö, että vanhimmat paineilma-aseet ovat 1500 – luvulta, jolloin niitä on käytetty sekä sota-aseina että metsästykseen. Nykyajan ampumaradoilla on hyvin tiukat vaatimukset, voimassaoleva ympäristölupa sanelee ehdot harrastukselle. Kesäkuussa 2015 voimaan tulleen lain perusteella ampmauradat jaotellaan kahteen luokkaan. Käytännössä on olemassa ampumaurheilukeskuksen rata ja niin sanottu vähäinen ampumarata. Ampumaurheilukeskuksessa on usean eri lajin ratoja ja ampua saa yli 300 000 laukausta vuodessa. Vähäisellä ampumaradalla taas laukausten määrää ei saa ylittää yli 10 000 laukausta vuodessa. Melukartoituksia kuten myös maaperä- ja pohjavesikartoituksia tehdään vuosittain. Suomessa tilanne on kuitenkin varsin hyvä, sillä ulkona sijaitsevia ja toiminnassa olevia ampumaratoja on noin 800.