Airsoft työyhteisön tykypäivän ohjelmanumerona

Työyhteisön hyvinvoinnista on tärkeää huolehtia, minkä vuoksi yhä useammilla työpaikoilla järjestetään erityisiä tykypäiviä, joista riittää jutun juurta jopa keskustelupalstoilla asti. Tykypäivä kannattaa suunnitella huolellisesti, jotta se tukisi oikeasti työntekijöiden hyvinvointia, eikä aiheuttaisi pahimmillaan vain lisää stressiä ja huolta. Unohda siis sellaiset ohjelmanumerot, joissa on vaarana nolata joku tai jotka voivat saada työntekijöiden olon epävarmaksi. Airsoft on monessa mielessä hyvä vaihtoehto työyhteisön tykypäivän ohjelmanumeroksi ja kerromme seuraavaksi miksi.

Yhteishengen punomista

Airsoftissa kisataan joukkueina, minkä vuoksi se on oivallinen tapa saada työyhteisön jäsenet punomaan keskinäistä yhteishenkeään ja puhaltamaan yhteen hiileen. Kisatkaa airsoftissa vaikkapa osastoittain tai naapuriyrityksen työyhteisöä vastaan. Mielekäs, hauska ja rento yhteinen tekeminen auttaa luomaan hyvää ilmapiiriä työyhteisön jäsenten keskelle. Tässä lajissa yksilösuoritukset eivät ole lopulta niin kovin merkittäviä, vaan tärkeintä on joukkueen yhteistulos, joten yksittäisten työntekijöiden ei tarvitse liiaksi jännittää omaa onnistumistaan, mikä saa heidät rentoutumaan ja keskittymään yhteiseen tekemiseen.

Toisiin tutustumista

Yhteinen mukava tekeminen työyhteisön muiden jäsenten kanssa tarjoaa oivallisen tilaisuuden tutustua toisiin myös työpaikan ulkopuolella. Kannattaakin pitää huolta siitä, että varsinaisen airsoftin jälkeen ryhmä saa myös riittävästi aikaa rentoutua yhdessä after workien merkeissä. Juuri käyty mukava yhteinen airsoft-peli antaa oivallisia keskustelunaiheita, joista on helppo saada jutun juurta ja tästä jutun juuresta on helppo jatkaa hieman syvällisempiinkin aiheisiin. Rankan pelirupeaman jälkeen maistuu vaikkapa hyvä, terveellinen ruoka, jonka äärellä on mukava jatkaa jutustelua!

Liikunnallisuuden tukeminen

Airsoft tarjoaa mahdollisuuden mukavaan liikuntaan, joka nostaa hien pintaan. Valitsemalla airsoftia työyhteisön tyky-päivään työyhteisö osoittaa arvostavansa liikuntaa ja tukevansa mielellään työyhteisön jäsenten liikunnallisia harrastuksia. Airsoft ei ole välttämättä kaikille työyhteisön jäsenille ennestään tuttu laji, mutta moni saattaakin huomata, että laji on oikeasti todella hauska ja liikunnallinen vaihtoehto. Tämä huomio voi innostaa työyhteisön jäseniä kokeilemaan jatkossakin itselle ennestään vieraita urheilulajeja – ja kenties jopa löytämään niiden joukosta itselleen uuden lempilajin. Parhaimmillaan työyhteisön tyky-päivät voivatkin toimia pienenä alkusysäyksenä kohti entistä liikunnallisempaa arkea ja entistä terveellisempiä valintoja.